latinica  ћирилица
08/03/2022 |  18:06 ⇒ 09/03/2022 | 06:58 | Аутор: СРНА

Комшићево писмо приватна преписка са европским званичницима

Жељко Комшић није могао званично да затражи кандидатски статус за БиХ у ЕУ јер то није став Предсједништва БиХ које то питање није ни разматрало, те се може сматрати као једно у низу приватних писама из његове богате преписке са разним званичницима, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.
Предсједништво БиХ -
Предсједништво БиХ

Поводом Комшићевог писма највишим званичницима Европске комисије у којем тражи да се размотри могућност додјељивања кандидатског статуса БиХ, из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ подсјећају да је БиХ још у фебруару 2016. године затражила статус кандидата у ЕУ, па представа Комшића не служи ничему до заборавним гласачима међу Бошњацима у Федерацији БиХ.

- Из писма је очигледно да је Комшићев приоритет напад на Руску Федерацију не би ли се додворио западним центрима моћима, а онда и чињеница да је апел за кандидатски статус БиХ прије њега упутио и хрватски предсједник Зоран Милановић - наводи се у саопштењу.

У саопштењу напомињу да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик још у својству предсједника Републике Српске позивао ЕУ да БиХ додијели статус кандидата, али то никада није чинио да би се било коме додворио или са неким обрачунао.

- Штета што и европска будућност БиХ служи као политичко оружје политичарима који припадају прошлости - наводи се у саопштењу.