latinica  ћирилица
11/03/2022 |  18:53 ⇒ 18:59 | Аутор: СРНА

Изетбеговић за лоше стање криви Додика

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић оптужио је српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика за "лоше стање у БиХ".
Бакир Изетбеговић - Фото: РТРС
Бакир ИзетбеговићФото: РТРС

Федерални медији преносе да је Изетбеговић, након сједнице Предсједништва БиХ рекао новинарима, да је "Додик крив за одлазак младих из БиХ".

- Оно што је видљиво из Додиковог дјеловања да је он својом политиком ужасно уназадио ову земљу, да би у БиХ остале дестине хиљада младих да није било његове политике. И стотине хиљада пензионери би имали већу плату. Заустављао је инвестиције. Могли смо до сада бити у НАТО савезу и узнапредовали на ЕУ путу да није било њега - сматра Изетбеговић.

Он је позвао је све факторе у Бих и региону да уложе напоре у очување безбједности и мира.

Изетбеговић је рекао да од полицијскох агенција очекује да дјелују превентивно када је безбједност у питању.

Он је поздравио усвајање закона у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, који су у оквиру тачака из Мишљења Европске комисије, те позвао Дом народа да што прије закаже сједницу на којој ће те тачке бити потврђене.

- Очекујемо од Европске комисије да нам додијели кандидатски статус након што закони буду потврђени у Дому народа - рекао је Изетбеговић.

Изетбеговић је рекао да је на сједници Предсједништва СДА закључено да је неопходно донијети низ одлука којима ће се обезбиједити енергетска независност БиХ.

- То подразумијева наставак рада термоблока четири и пет, али и изградњу алтернативног смјера доласка гаса - рекао је Изетбеговић.