latinica  ћирилица
13/03/2022 |  10:10 | Аутор: СРНА

Мастиловић: Гушење научне истине

Декан Филозофског факултета са Пала Драга Мастиловић оцијенио је данас да је забрана уласка у БиХ професору историје Филозофског факултета у Београду Милошу Ковићу сраман чин гушења мишљења и изражавања, са поруком да у БиХ није пожељна научна, посебно историјска истина.
Драга Мастиловић - Фото: СРНА
Драга МастиловићФото: СРНА

Мастиловић је рекао Срни да забрана уласка у БиХ професору Ковићу, угледном историчару и дугогодишњем професору Филозофског факултета у Источном Сарајеву, представља у најмању руку скандалозан чин.

- Посебно је срамно и апсолутно неприхватљиво образложење да он представља пријетњу по безбједност БиХ - нагласио је Мастиловић и истакао да је једино оружје које професор Ковић посједује и носи са собом огромна ерудиција и жива ријеч којом на бриљантан начин тумачи сложене историјске процесе.

Мастиловић, иначе историчар, каже да професор Ковић може представљати пријетњу само историјским неистинама, заблудама и опсјенама.

- Чини се да су неки кругови у Сарајеву, у свјетлу актелне геополитичке кризе, помислили да је отворена сезона лова на Србе и да треба кренути у обрачун са истакнутим српским интелектуалцима - закључио је Мастиловић.

Гранична полиција БиХ јуче је на прелазу Вардиште забранила улазак у БиХ професору на Одјељењу за историју Филозофског факултета у Београду Милошу Ковићу уз образложење да "представља пријетњу по безбједност БиХ".