latinica  ћирилица
13/03/2022 |  11:49 ⇒ 11:49 | Аутор: СРНА

Радмановић: Забрана у сфери параобавјештајног дјеловања

Забрана уласка у БиХ професору Филозофског факултета у Београду Милошу Ковићу по свему судећи је у сфери параобавјештајног дјеловања и захтијева образложења на свим нивоима у БиХ, рекао је замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Небојша Радмановић.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

Радмановић је подсјетио да је у БиХ улазио огроман број терориста, без икаквих забрана.

Он је истакао да ово отвара неколико питања у БиХ, а прво је ко доноси одлуке о забрани?

- Према информацијама које су доступне, званични органи нису о томе доносили одлуку. Ако је то у некој параобавјештајној причи, а изгледа да јесте, онда је то додатни посебан проблем који није везан за професора Ковића, него шире за све у БиХ - напоменуо је Радмановић за Срну.

Друго, каже Радмановић, страшно је без икаквог образложења забранити улазак у БиХ интелектуалцу, озбиљном професору, човјеку доказаном у науци и са потпуно јасним ставовима, те посдсјећа да су у БиХ улазили разни људи са свих страна свијета.

Радмановић је истакао да морају дјеловати разни органи у БиХ, од Савјета министара који мора имати надлежност у том послу.

Гранична полиција БиХ јуче је на прелазу Вардиште забранила улазак у БиХ професору на Одјељењу за историју Филозофског факултета у Београду Милошу Ковићу уз образложење да "представља пријетњу по безбиједност БиХ".