latinica  ћирилица
15/03/2022 |  21:39 ⇒ 22:44 | Аутор: РТРС

Нови скандал пред Судом БиХ; Бастах се дистанцирао од својих свједочења (ВИДЕО)

Нови скандал пред Судом БиХ. Оптужени за злочине почињене у Власеници Предраг Бастах дистанцирао се од свих својих свједочења пред овим Судом и на крају излагања поцијепао властиту завршну ријеч.
Суђење Предрагу Бастаху - Фото: РТРС
Суђење Предрагу БастахуФото: РТРС

Бастах тврди да је изманипулисан лажним обећањима адвоката по службеној дужности Изета Баждаревића и тужиоца Сеида Марушића, говорио оно што су му они рекли.

Бастах у завршним ријечима признаје да је због бриге за безбједност породице, али и због људске потребе за слободом пристао да буде изманипулисан, те да му је обећаван и новац и безбједна дестинација по изласку из затвора.

- Подлегао сам манипулацијама и све што сам изрекао на овом суду су они од мене тражили Баждаревић и Марушић. Изговорио сам оптужбе, неистине под наговором - рекао је Бастах.

Бастах који је раније пресуђен на 22 године и већ је одлежао 14, према тврдњама породице, имао је разлога да буде забринут за њихову безбједност.

- Зато што ми је мајка прије 5пет година претучена на кућном прагу, дављена. Човјек који се налази у затвору је врло манипулативан, од стране истих изманипулисан је шта да каже и гдје ће бити упућене те изјаве. На конто тих изјава су подигнуте оптужнице против других људи српске националности из Власенице - рекла је Слађана Бастах кћерка Предрага Бастаха.

Породица Предрага Бастаха најављује тужбу против адвоката Баждаревића. Његов коментар нисмо успјели добити, јер је позиве личног мобилног телефона преусмјерио на адвокатску канцеларију Баждаревића, на који се није јављао

Бастаха 22. марта очекује нова пресуда за злочине за које га терете у Власеници. С друге стране, породица тврди да му се за иста дјела суди по други пут.

Увјерени су да су и против Бастаха свједочили изманипулисани свједоци и подсјећају да је то судско вијеће и установило утврђујући да је фалсификован потпис једног од свједока.