latinica  ћирилица
19/03/2022 |  20:37 ⇒ 20:37 | Аутор: СРНА

Човић: Неки би брутално да сруше БиХ мијењајући уставну структуру

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је након данашњих преговора лидера политичких странака у Федерацији БиХ о изборној реформи да је изгубљен фокус и да би неки хтјели брутално да сруше БиХ мијењају уставну структуру.
Драган Човић - Фото: СРНА
Драган ЧовићФото: СРНА

- Бојим се да има оних који желе брутално да сруше БиХ мијењајући уставну структуру, знајући да је то крајње ризично урадити у парламенту БиХ. То уједно говорим и због дешавања у окружењу - рекао је Човић.

Он је навео да је компромис могао бити постигнут и данас, јер се шест од седам странака сложило о основу.

- Били смо спремни да направимо огроман уступак по питању функционисања ФБиХ, али бојим се да неки шаљу поруке путем удружења жена и на други начин, на које ћемо врло џентлменски одговорити - рекао је Човић.

Он каже да "рушиоци БиХ, кроз своје слање порука прије преговора, нису преговарачи са ХДЗ-ом, нити за хрватски народ у БиХ.

- Оно што су они замислили у својим главама мораће објашњавати свом народу сада или у времену које долази. Ми ћемо водити политику и сутра када наставимо преговоре - додао је Човић.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је на страначком скупу актива жена уочи данашњег наставка преговора о изборној реформи да је Човић "сам себи сузио простор дјеловања и да ће морати да плати за оно што је урадио и написмено одустане од блокада које држи у ФБиХ или нема догова".

Изетбеговић је оптужио Човића да је покварио однос Бошњака и Хрвата својом подршком лидеру СНСД-а Милораду Додику и тако "наљутио Бошњаке и направио проблем".