latinica  ћирилица
23/03/2022 |  19:13 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Синдикат тражи повећање примања здравствених радника (ВИДЕО)

Синдикат здравства и социјалне заштите тражи повећање примања здравствених радника, односно више средстава за топли оброк и регрес на постојећу плату.
Преглед - Фото: РТРС
ПрегледФото: РТРС

Захтјеве су пренијели министру здравља и социјалне заштите Алену Шеранићу.

Шеранић је рекао да је један од захтјева Синдиката био да се дефинише начин примања радника и када је ријеч о топлом оброку.

- И раније су вођени разговори да се нађу одређени прорачуни и начини обезбјеђења одговарајућих средстава на том плану. Дакле, то је захтјев који подразумијева активност више министарстава и институција, а ми ћемо о томе свакако наставити разговоре са синдикалцима и саслушати њихове приједлоге - навео је Шеранић.

Предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Никола Црнчевић рекао је да захтијевају да буду повећана примања радника у овој области са акцентом на издвајање топлог оброка и регреса на постојећи платни коефицијент, односно да се посебно исказују топли оброк и регрес на постојећу плату.

Истакао је да радници нису задовољни посљедњим повећањем плата које се десило почетком ове године, јер је то повећање, како је оцијенио, појела актуелна инфлација.