latinica  ћирилица
24/03/2022 |  11:41 ⇒ 18:25 | Аутор: РТРС

Српска до краја маја завршава радове на мосту у Градишци (ФОТО/ВИДЕО)

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић посјетио је градилиште на мосту преко ријеке Саве код Градишке.
Градишка, мост на Сави - Фото: РТРС
Градишка, мост на СавиФото: РТРС

Радове су обишли и директор предузећа Аутопутеви Републике Српске Душан Топић и представници фирме Интеграл инжењеринг из Лакташа која је извођач радова, те компаније које надзиру радове. Митровић ће се у Бањалуци састати са министарком за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренком Голић и разговарати о радовима на мосту Градишка.

Мост преко ријеке Саве код Градишке требало би да буде завршен до краја маја. У току су радови на хидроизолацији, постављају се ограде, саобраћајне сигнализације.

У наредних 15 дана требало би да буде и асфалтиран мост као и приступна саобраћајница на територији Републике Српске, у дужини око 500 метара.

Хрватска страна добила је зелено свјетло за изградњу саобраћајнице дужине око шест километара, али према процјенама инжењера градња ће трајати до двије године што ће и условити отварање моста.

Још увијек трају преговори о заједничком граничном прелазу на територији Српске.

Директор Аутопутева Републике Српске Душан Топић нагласио је да је важно да што прије буде донесена одлука о томе да ли ће се градити један гранични прелаз како се не би дошло у ситуацију да буде завршена приступна саобраћајница, па тек онда да се ради прелаз.

Градишка, мост на Сави

Подсјећамо да је изградња моста преко ријеке Саве код Градишке почела у октобру 2019 године, а конструкција моста завршена је у октобру прошле године.