latinica  ћирилица
24/03/2022 |  17:24 ⇒ 20:09 | Аутор: СРНА

ИН4С: НАТО спрема отмицу Додика!?

НАТО спрема напад на српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, а наведена отмица би се реализована препадном акцијом копнених снага Алијансе уз хеликоптерску подршку, након чега би се Додик авионским летом НАТО-а насилним путем пребацио у неку од трећих земаља, пише црногорски портал ИН4С, а преноси СРНА.
Милорад Додик -
Милорад Додик

Портал напомиње да је НАТО у посљедњих неколико дана ојачао своје борбене ефективе у БиХ, чему у прилог иде и чињеница да се у посљедњих неколико дана интензивирало дјеловање америчке војно-транспортне и извиђачке авијације над територијом БиХ.

Додаје се да су регистровани и свакодневни провокативни покрети копнених снага НАТО-а, прије свега на подручју Републике Српске, што званичници Алијансе правдају "редовним активностима".

Међутим, како ексклузивно сазнаје ИН4С, "прави разлог оваквих тактичких размјештања и свеукупних активности НАТО-а су наводне припремне радње за противправно лишење слободе Милорада Додика, српског члана Предсједништва БиХ".

Портал наводи да би формални разлог отмице Додика био садржан у чињеници што он није осудио специјалну војну операцију и денацификацију у Украјини, или пак кроз фингиране судске процесе због наводне корупције.

У сваком случају, повод би био тривијалног, а акција изузетно насилног карактера, пише портал.

Према процјенама извора ИН4С, ово би био само међукорак у оквиру једне шире стратегије дестабилизације Балкана, а она се своди на изазивање адекватног одговора и реакције предсједника Србије Александра Вучића, с обзиром на стратегијску важност и значај Републике Српске за Србију.

Такође, стратези НАТО процењују да Србија и Српска у овом тренутку не могу добити значајнију подршку Руске Федерације због актуелних дешавања у Украјини, те сходно томе развијају наведене субверзивне варијанте не само по питању Републике Српске, већ и питању јужне српске покрајине Косова и Метохије, пише портал ИН4С, а преноси СРНА.