latinica  ћирилица
25/03/2022 |  08:35 ⇒ 13:37 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Додик и Српска сметају зато што не пристају да буду било чији пиони

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић изјавио је Срни да нема сазнања о томе да НАТО наводно "спрема напад на Милорада Додика" и да иако такве информације можда дјелују мало претјерано, оно што засигурно зна јесте да Милорад Додик и Република Српска и те како сметају због тога што воде аутентичну политику и што без обзира на притиске не пристају да буду било чији пиони или послушници.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Оно што исто тако засигурно знам јесте да је од Додика на великом броју састанака и у великом броју телефонских разговора тражено да одустане од принципијелног залагања за досљедно поштовање Дејтонског споразума и од тога да се непоколебљиво бори за заштиту и јачање статуса Републике Српске, а да баш ниједном, у било којем разговору никада није затражено од њега да одустане од било какве наводне корупције - истакао је Ковачевић.

С обзиром на то да Додик није одустао да се бори за досљедно поштовање Дејтонског споразума и да се непоколебљиво бори за заштиту и јачање статуса Реублике Српске, те да се Републици Српској врати све оно што јој по Уставу припада, рекао је Ковачевић, као одговор је добио увођење санкција због некакве наводне корупције.

- Као одговор је добио и да контролисано Тужилаштво БиХ поново покреће предмете за који истрага траје већ 15 година без икаквог резултата, без икаквог исхода из разлога што апослутно никакви докази о било каквим нелегалним радњама не постоје - нагласио је Ковачевић.

Он је рекао да је потпуно јасно да ће усљед нове кризе и ситуације у Украјини притисци на Републику Српску, као и на Милорада Додика бити све јачи и јачи.

- Али оно што је потпуно сигурно јесте да Милорад Додик и Република Српска неће поклекнути и неће одустати од тога да воде аутентичну политику искључиво у интересу народа и грађана Републике Српске и да из дана у дан раде само са једним циљем да Република Српска буде очувана, да буде јача и да грађани Републике Српске у њој живе све боље и боље - истакао је Ковачевић.

Црногорски портал ИН4С синоћ је објавио да НАТО спрема напад на српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, а наведена отмица, како се наводи, била би реализована препадном акцијом копнених снага Алијансе уз хеликоптерску подршку, након чега би се Додик авионским летом НАТО-а насилним путем пребацио у неку од трећих земаља.