latinica  ћирилица
25/03/2022 |  15:49 ⇒ 17:29 | Аутор: СРНА

Одређен притвор Далибору Раилићу

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Далибору Раилићу који је под истрагом као могући учесник у убиству начелника Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор Раденка Башића.
Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

Према рјешењу Суда, притвор може трајати најдуже мјесец дана од дана хапшења или до нове одлуке Суда, саопштено је из ове правосудне институције.

Притвор Раилићу одређен је због опасности од бјекства, бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе и трагове важне за кривични поступак, утицати на свједоке, саучеснике или прикриваче, те због бојазни да ће поновити кривично дјело или довршити покушано.

Раилића, који се доводи у везу са организованом криминалном групом која је дјеловала на подручју Градишке и других градова, јуче су Тужилаштву БиХ предали припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Он се сумњичи да је починио кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелима неовлаштени промет опојним дрогама, неовлаштени промет оружјем и војном опремом, те производима двојне употребе, кријумчарење људи и кривичним дјелом тешка крађа.

Начелник Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе Раденко Башић убијен је у понедјељак, 21. марта, из ватреног оружја у приједорском насељу Пећани.

Подсјећамо, Окружни суд у Приједору одредио је једномјесечни притвор лицу С.П. осумњиченом за убиство Башића.