latinica  ћирилица
26/03/2022 |  11:36 ⇒ 17:27 | Аутор: РТРС

Додик: Српска је гарант наше слободе (ВИДЕО)

Дошао сам овдје да вам посвједочим и предочим да је Република Српска стабилна, обавља све своје обавезе које има према нашем народу. Република Српска је гарант наше слободе, поручио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик на обиљежавању 30 година од злочина над Србима у Сијековцу.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Република Српска је резултат одбране нашег народа, ми нисмо агресори, како то говоре некад, а нарочито то чујете из Сарајева. Онда нас позивају на помирење, какво помирење? Убијали сте овдје по Сијековцу и нисте никога пресудили и онда да се помиримо, ја због тога нећу ни са ким да се помирим - нагласио је Додик.

Он је нагласио да му није потребан мир који они у Сарајеву промовишу да смо ми агресори. 

- У том дану убијено је деветоро, а у току нашег Отаџбинског рата још 37 људи из овог села. Овдје је живјело 1.000 људи, а данас живи 300. Како онда ми можемо бити агресори? Нећу да имам посла са онима који нас упорно називају и ходају по свијету и говоре како смо ми лоши. Нећу да имам посла ни са онима који међу нама сматрају да треба да се Република Српска што више дестабилизује. Вријеме у којем се данас налазимо изазовно је и треба очувати стабилност и мир, што ми и чинимо - рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.  

У Сијековцу је убијено девет српских цивила, од којих је најмлађа жртва имала 17, а најстарија 72 године, а током 1992. године убијено је 46 српских цивила.

Повезане вијести:

Помен за српске жртве у Сијековцу (ФОТО)