latinica  ћирилица
26/03/2022 |  15:29 | Аутор: СРНА

Околић: НАТО да се огласи у вези са наводима о акцији киднаповања Додика

Замјеник министра одбране у Савјету министара Мирко Околић позвао је командатна НАТО штаба у Сарајеву генерала Памелу Мекгаху да се одреди према медијским наводима да "НАТО спрема акцију да киднапује српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика", који су веома узнемирили грађане, као и припаднике Оружаних снага БиХ из Републике Српске.
Мирко Околић - Фото: РТРС
Мирко ОколићФото: РТРС

- Та узнемиреност и огорчење нарочито су присутни међу војницима, официрима и генералима у Оружаним снагама БиХ који су из Републике Српске - нагласио је Околић.

Околић истиче да су њихова узнемиреност и огорчење оправдани, јер, како каже, киднаповање се најављује за њиховог врховног команданта - српског члана Предсједништва БиХ.

- Та узнемиреност би нестала да је НАТО штаб у Сарајеву демантовао ту тврдњу јер је НАТО тај који је према наводу црногорског портала `Ин4с` требао извршити киднаповање. С обзиром на то да нисам чуо деманти НАТО штаба у Сарајеву, а ни њихову тврдњу да је то тачно, молио бих генерала Памелу Мекгаху да се огласи, ради стишавања узнемирености и тензија - истиче Околић.

Околић је рекао да генерала Памелу Мекгаху лично познаје као коректну и професионалну, што тврди на основу њихове досадашње сарадње.

- Прије двије вечери били смо и нас двоје, између осталих, на службеној вечери, на којој смо разговарали и о поступцима појединих портала и медија који тенденциозно, смишљено и веома опасно знају узнемирити јавност, те да их, ако није истина оно што тврде, треба оштро демантовати - каже Околић.

Он је поновио да очекује деманти НАТО штаба, додајући да ће у супротном бити у праву грађани Републике Српске који најављују самоорганизовање ради заштите свог легално изабраног представника са највише освојених гласова на изборима.

Црногорски портал "ИН4С" недавно је објавио да "НАТО спрема акцију да Додика противправно лиши слободе".

Додик је рекао да нема сазнања о оваквим тврдњама портала "ИН4С", али и да га на неки начин може забринути што из НАТО-а нема демантија такве информације.