latinica  ћирилица
27/03/2022 |  10:09 ⇒ 17:08 | Аутор: РТРС

Потврђено за РТРС: Ухапшени осумњичени за убиство Раденка Башића

Припадници МУП-а Републике Српске ухапсили су ноћас у Бањалуци два лица за која се сумња да су учествовали у убиству Раденка Башића, начелника Сектора криминалистичке полиције Приједор, потврдио је за РТРС директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Незванично сазнајемо да је ухапшен Александар Миљатовић и још један помагач.

Миљатовић је већ осуђиван за убиство и то прије 14 година, када је у Окружном суду у Бањалуци осуђен на 16 и по година затвора због убиства Саше Илића Шпанца на паркингу испред Клиничког центра у Бањалуци.

Како незванично сазнајемо, полиција је од почетка, од дана убиства Башића сумњалa да је мотив и наручилац Далибор Раилић коме је Суд БиХ одредио једномјесечни притвор.

Раилић је ухапшен и у притвору је већ два дана.

Лица су тренутно на криминалистичкој обради, а обавијештено је и тужилаштво у Приједору и Републичко јавно тужилаштво.

- Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске ноћас су о оквиру истраге убиства полицијског службеника Раденка Башића извршили више претреса на више локација и привели више лица на подручју Бањалуке. Међу лициима који су приведени су два лица која се доводе у директну везу са извршењем кривичног дјела "Тешко убиство" полицијског службеника - навели су у саопштењу из МУП-а Републике Српске.

Начелник Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе Раденко Башић убијен је 21. марта, из ватреног оружја у приједорском насељу Пећани.

ПОВЕЗАНЕ ВИЈЕСТИ:

Током ноћи полицијска акција на подручју Бањалуке због убиства Башића