latinica  ћирилица
27/03/2022 |  16:00 ⇒ 19:41 | Аутор: СРНА

Додик: Ефикасна акција полиције доказ да у Српској неће владати безакоње

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Полицији Републике Српске на челу са Синишом Кострешевићем на ефикасној акцији која је резултирала хапшењем налогодаваца и осумњичених за убиство шефа криминалистичке полиције из Приједора Раденка Башића.
Милорад Додик -
Милорад Додик

- Информисан сам да је ријеч о лицима за која је Полиција Републике Српске одмах посумњала да су починиоци, јер су брзо дошли до сумње ко је и налогодавац и шта је мотив - рекао је Додик за Срну.

На питање Срне да прокоментарише чињеницу да су полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске лишили слободе 20 лица која се доводе у везу са тешким убиством полицијског службеника Раденка Башића, Додик је истакао да је ова акција доказ да у Републици Српској неће владати безакоње, да нико није изнад државе и да ће свако ко почини овакво или било које кривично дјело одговарати.

- Породици убијеног полицајца нико не може надокнадити губитак, али он би свакако био страшнији да убице нису откривене и ухапшене - нагласио је српски члан Предсједништва БиХ.

Што се тиче тужилаца из Приједора и специјалног тужилаштва Републике Српске, Додик је рекао да најмање што би могли данас да ураде јесте да поднесу оставке из моралних разлога, а полиција би могла да покрене истрагу о евентуалној спрези тужилаца и убица у овом случају.

- Уколико се не повуку сами, размислићемо добро да ли нам требају такви тужиоци. И знам, опет ће неко рећи да се мијешам у посао који није мој, али исто тако знам да ове убице нису ухапшене да би се и те како нашао неко ко би мени поставио питање како још нису пронађени - рекао је Додик.

Начелник Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе Раденко Башић убијен је 21. марта из ватреног оружја у приједорском насељу Пећани.