latinica  ћирилица
28/03/2022 |  13:57 ⇒ 19:30 | Аутор: РТРС

Лукач открио мотив убиства Башића (ВИДЕО)

Мотив за убиство начелника приједорске крим-полиције Раденка Башића је истрага у оквиру акције Сториџ два, у коју је био умијешан Далибор Раилић, рекао је данас министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Лукач је потврдио да је Раилић налогодавац убиства, да му је одређен једномјесечни притвор у другом предмету - за организовани криминалитет и шверц тешких дрога.

- Прије тога нисмо имали конкретне податке. СИПА је имала од средине децембра у канцеларији у Мостару доушника који је имао информацију да може да дође до угрожавања живота полицијског службеника за новац. У информацији се спомиње име Раилића. Та информација никада званично није дошла до МУП-а Републике Српске - истакао је Лукач.

Он је додао да је случај убиства Башића сигнал за МУП да мора да ради организованије.

- Криминалци не могу бити јачи од полиције, нити државе. Радићемо јаче, жешће и брже. Ангажоваћемо све наше снаге и наше ресурсе. Нажалост, и у нашим редовима имамо оних који сарађују са криминалцима, који имају дилове са криминалцима, имамо, нажалост и оних који се плаше криминалаца – истакао је Лукач.

Нагласио је да полицајци који сарађују са криминалцима не заслужују да буду у Министарству унутрашњих послова.

- Морамо са њима да се обрачунамо и то ћемо урадити широм Републике Српске и у свим њеним дијеловима. Ниједан полицајац не смије да се плаши било код криминалца, ниједан не смије да има било какав дил са криминалцем - додао је Лукач.

Подсјећамо, МУП Српске ухапсио је Александра Миљатовића из Бањалуке под сумњом да је убио Башића, те Далибора Раилића из Приједора под сумњом да је организатор и налогодавац убиства.