latinica  ћирилица
28/03/2022 |  14:21 ⇒ 15:50 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Рјешавање свирепог убиства у Приједору захтијевало ангажман свих институција

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је рјешавање свирепог убиства полицијског службеника у Приједору захтијевало потпуни ангажман свих институција и да се сви једнако предано баве тим проблемом.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Оно што сви желимо јесте да све институције раде свој посао, наравно и наше Министарство унутрашњих послова, Полиција Републике Српске, али исто тако и тужилаштва, а коначно и судови, и то је оно што нас као грађане чини задовољним и срећним - рекла је Цвијановић новинарима у Бањалуци.

Она је нагласила да грађани очекују да свако кривично дјело буде расвијетљено, да у том систему учествују сви онако како је то прописано и како су прецизиране њихове надлежности и да се дође до потребног исхода.

- То отвара море неких питања и као одговорни људи морамо да се бавимо тиме, те да уколико има одређених пропуста, морамо да их рјешавамо. Порука која је послана тим убиством је лоша, али након тога мора доћи и порука да они који су у стању да почине таква звјерства морају да буду приведени правди - нагласила је Цвијановић.

Цвијановић је навела да било какви пропусти у оквиру службе или поступања треба да се рјешавају у оквиру институција.

- Ако било гдје има пропуста, они морају бити идентификовани, предупријеђени или санкционисани. Ово је вријеме у којем морамо да будемо окупљени, да очувамо моћ институција да би институције могле да одрађују свој посао и извршавају своје обавезе према грађанима - истакла је предсједница Републике.