latinica  ћирилица
29/03/2022 |  09:50 ⇒ 12:08 | Аутор: СРНА

"Мехмедагић дјелује самостално и против интереса Српске и Срба"

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић рекао је да директор Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Осман Мехмедагић, који је дао налог о забрани уласка у БиХ појединим угледним грађанима Србије, функционише на неуставан и нелегалан начин, те да дјелује самостално против интереса Републике Српске и српског народа.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је, поводом ове забране, рекао да се, као неко ко долази из Републике Српске, извињава свим Србима, грађанима Србије, који доживе такву непријатност, али да је потпуно јасно да никакве везе са тим нема Српска, која ће да сруши све што је неуставно и нелегално у БиХ.

- Ради се о томе да људи који се највише заклињу у БиХ, Бошњаци, раде тренутно и на тај начин све да сруше БиХ - рекао је Ковачевић за ТВ Пинк.

Он је навео да директор ОБА функционише на неуставан и нелегалан начин, јер Устав није превидио да такво нешто постоји на нивоу БиХ, него искључиво на нивоу Републике Спрске и Федерације БиХ /ФБиХ/.

- То је тренутно човјек који је у сваком могућем смислу дискутабилан. Прво, ради се о човјеку који је ратни тјелохранитељ ратног злочинца Алије Изетбеговића, који не испуњава уопште услове да се нађе на таквом мјесту, нема факултетску диплому, против њега се води процес због фалсификовања дипломе. Осим тога, истекао му је мандат - рекао је Ковачевић.

Он је навео да оно што Мехмедагић ради као и многи бошњачки представници у БиХ јесте тренутно да у потпуности игноришу Устав и законе БиХ и дјелују самостално против интереса и Српске и српског народа.

Према његвим ријечима, небитно је да ли се ради о људима који долазе из Србије или Српске или Црне Горе, битно је само да су Срби и тиме су аутоматски мета.

- Тај и такав директор такве агенције би по правилу морао било какву одлуку да упути на Савјет министара. Али, пошто зна да тако нешто никада не би прошло у Савјету министара, он то уради самостално, а на то нема право. И то је нешто што ћемо ми да срушимо, као што ћемо да срушимо много тога што је нелегално и неуставно у БиХ - рекао је Ковачевић.