latinica  ћирилица
29/03/2022 |  12:16 ⇒ 17:32 | Аутор: РТРС

Техничко-тактички збор МУП-а у Добоју (ФОТО/ВИДЕО)

Поводом Дана полиције и 30 година постојања Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у Добоју је одржан техничко-тактички збор.
Тактично технички збор у Добоју - Фото: РТРС
Тактично технички збор у ДобојуФото: РТРС

Добојлије су данас могле да погледају опрему са којом располаже МУП, односно Јединица жандармерије, Антитерористичка јединица, те осталу полицијску опрему.

Техничко-тактички збор МУП-а у Добоју

Ипак, највише пажње привукло је оклопно мултифункционално возило "Деспот", које се производи у Братунцу.

Техничко-тактички збор МУП-а у Добоју

Техничко-тактичком збору у Добоју присуствовалу су и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић и представници Градске управе.

Кострешевић је рекао да је приказана опрема којом полицијске снаге располажу, као и остварени напредак посљедњих 30 година у тактичком и техничком смислу.

- Оваква дешавања су врло занимљива млађој популацији, нарочито дјеци, и нама је циљ да приближимо полицију још више грађанима - рекао је он.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да је захваљујући сарадњи Градске управе са Полицијском управом много урађено да се поправи квалитет рада полицијских службеника с циљем повећања безбједности грађана.

Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић рекао је да је на подручју које покрива ова управа стање безбједности задовољавајуће.