latinica  ћирилица
29/03/2022 |  12:22 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Сједница Народне скупштине Републике Српске 12. априла

Колегијум Народне скупштине Републике Српске одредио је да 21. редовна сједница Народне скупштине буде одржана 12. априла са почетком у 10.00 часова.
Колегијум Парламента Српске - Фото: РТРС
Колегијум Парламента СрпскеФото: РТРС

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић рекао је да је на предложеном дневном реду, који има 26 тачака, Приједлог програма рада парламента Српске за 2022. годину, Приједлог закона о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске, по хитном поступку.

На дневном реду су и Приједлог закона о допунама Закона о здравственом осигурању по хитном поступку, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о пореском поступку Републике Српске по хитном поступку.

На сједници ће бити разматрани и приједлози закона - о граду Лакташи по хитном поступку, о културним добрима, о међубанкарским накнадама код платних трансакција на основу платних картица.

Чубриловић је рекао да су на дневном реду Нацрт закона о измјени Закона о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, те нацрти закона о геолошким истраживањима, о здравственој заштити, о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства, о основном васпитању и образовању.

Сједница ће почети посланичким питањима предсједнику Владе Републике Српске.