latinica  ћирилица
29/03/2022 |  12:24 ⇒ 18:18 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Заједнички превладати актуелну кризу (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је на конференцији за економски развој "Know How" задовољство сарадњом представника невладиног сектора и институција Српске на проналажењу најбољих рјешења за актуелну кризу наметнуту сукобом у Украјини који има негативне економске и друге ефекте по цијели свијет.
Жељка Цвијановић (фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Жељка Цвијановић (фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

Цвијановић је рекла новинарима у Бањалуци да је важно дати сваку врсту додатног полета, енергије и подстицаја ономе што раде овдашњи привредници у овако тешким економским временима.

Она је додала да су од изузетног значаја мјере Владе Српске које подразумијевају повећање личних примања људима да би могли изаћи на крај са проблемима раста цијена и инфлације.

- Ово је велика криза коју нисмо изазвали, али је као и до сада морамо заједно проћи и преходати. У том смислу захваљујем се пословној заједници која ради са Владом, социјалним партнерима и свим удружењима која се труде да дају допринос, размијене мишљења, искуства и знања. Сарадња је јако важна јер смо до сада сваки пут имали добре резултате и успјели да пронађемо одговарајуће мјере и рјешења за кризе које су се дешавале, међу којима је и пандемијска - рекла је Цвијановић.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Она је изразила задовољство и због рекордног броја запослених, те нагласила да је Удружење младих економиста Српске, које је организатор конференције, посвећено промоцији домаће производње и предузетништва, што је у интересу Владе и институција Републике.

- Треба тражити одговоре на изазове и одређена питања за која нема чаробних формула. Јер да има, то би неки други већ примијенили и измислили - рекла је Цвијановић.

Конференција "Know How - For economic growth" одржава се у Културном центру Бански двор у Бањалуци, а присуствују премијер Српске Радован Вишковић, министри у Влади Српске, те бројни економски стручњаци и представници јавног и политичког живота Српске.

На конференцији се говори о глобалној инфлацији, међународној сарадњи као покретачу одрживог развоја Српске, дигиталној трансформацији за одрживу економију, као и о тржишту некретнина.