latinica  ћирилица
29/03/2022 |  12:56 ⇒ 13:02 | Аутор: СРНА

Кошарац: Регију Херцеговине понудити као јединствен туристички производ

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је данас да ће Организација за храну и пољопривреду УН /ФАО/ помоћи општини Гацко да изради стратегију пољопривредног развоја у оквиру пројекта вриједног око 250.000 долара.
Сташа Кошарац и Милинковић - састанак - Фото: СРНА
Сташа Кошарац и Милинковић - састанакФото: СРНА

Он је, након састанка са начелником општине Гацко Огњеном Милинковићем, рекао да су разговарали о томе како херцеговачку регију понудити као јединствен туристички производ.

Кошарац је напоменуо да Министарство спољне трговине ту има координирајућу и функцију обезбијеђивања финансијских средстава, у оквиру међународних финансисјских организација.

- Наша улога ће бити у томе, када Требиње и Гацко дефинишу своја кретања у области туризма, да заједно са Министарством туризма Републике Српске и међународним финансијским организацијама тражимо недостајућа средства за развој туризма у овој регији - рекао је Кошарац новинарима у Гацку.

Он је додао да је разговарано и о томе на који начин се може преговарати са месопрерађивачима да се инсталирају одређени капацитети у Гацку, с обзиром на развијен сточни фонд у овој општини.

- Ради се на географској заштити гатачког кајмака и на обезбијеђивању наставка узгоја гатачког говечета, што су и препознатљиви елементи Гацка - истакао је Кошарац.

Милинковић је захвалио је Кошарцу за посјету Гацку и подршци за развој туризма и додао да је општина већ започела одређене пројекте у области туризма.

- Кључни пројекти развоја туризма у Гацку су развој планинског превоја Чемерно, језера Клиље и Десивоје и генотипизација гатачког говчета - навео је Милинковић и изразио очекивање да ће их министартво подржати у томе.