latinica  ћирилица
29/03/2022 |  14:56 | Аутор: ТАНЈУГ

Стојковић: Респектујемо Данску, али идемо на побједу

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси изјавио је да ће екипа у вечерашњој пријатељској утакмици против Данске ићи на побједу и наставак сјајне серије.
Драган Стојковић Пикси - Фото: РТС
Драган Стојковић ПиксиФото: РТС

Фудбалери Србије од 18 часова играју пријатељски меч против Данске на "Паркен стадиону" у Копенхагену.

- Дошли смо у Копенхаген са циљем да побиједимо и да наставимо успјешан низ из квалификација. Још ми је важније како ћемо то да учинимо. Не одустајемо од нашег стила игре, видјећете офанзивну Србију у дуелу против најпријатнијег изненађења посљедњег Европског првенства. Данце изузетно респектујемо као једну од најквалитетнијих репрезентација на континенту, нису случајно међу првима обезбиједили пласман на Мундијал у Катару. Ипак, највише респектујемо себе, свјесни смо својих квалитета и очекујем једну изванредну утакмицу на овом прелијепом стадиону. Сигуран сам да су и Данци свјесни против кога играју - рекао је Стојковић на конференцији за медије.

Селектора Стојковића не занима превише рекорд од девет мечева у низу без пораза, који би могао да буде постављен у случају позитивног исхода меча у Копенхагену.

- Знате да ми резултат у пријатељским утакмицама није толико битан. Трудићемо се да одиграмо квалитетан меч и да још једном покажемо квалитет који нас је красио на путу ка Свјетском првенству. Успјели смо за годину дана заједничког рада да створимо хомогену цјелину - каже Стојковић.

Сви размишљамо на исти начин, не смијемо да се задовољимо постигнутим јер има много простора да даље напредујемо и да се доказујемо, додао је селектор.

- Пред српским фудбалом је један диван период у коме очекујемо нове подвиге и нове радости. Такође ме радује повратак Кристијана Ериксена. То је феноменална ствар за њега лично, његову породицу, дански фудбал и данске навијаче. Ријеч је о фантастичном фудбалеру и много ми је драго што ће играти против наше репрезентације - закључио је Стојковић.

Капитен репрезентације Душан Тадић имао је ријечи хвале на рачун сутрашњег ривала.

- Играли су феноменално у квалификацијама и у фуриозном стилу изборили пласман на Свјетско првенство. То довољно говори о њиховој екипи. Имао сам срећу да играм заједно са Хојбергом, Кристенсеном и Долбергом, сви су они одлични фудбалери. Много ми је драго што се Ериксен вратио фудбалу и што ће истрчати на терен. Биће то права провјера и за једне и за друге уочи изазова који нас очекују крајем године у Катару - поручио је Тадић.