latinica  ћирилица
29/03/2022 |  16:08 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Приједор: Скупштина усвојила Приједлог Закључка о утрошку намјенских средстава (ВИДЕО)

На сједници Скупштине града Приједора 48 тачака на дневном реду – двије је градоначелник повукао на почетку засједања. Приједлог Закључка о утрошку намјенских средстава по Одлуци о кредитном задужењу, усвојен је данас.
Приједор: Скупштина града - Фото: РТРС
Приједор: Скупштина градаФото: РТРС

Укупно кредитно задужење града Приједора износи 20 милиона марака, 13 милиона утрошено је на рефинансирање постојећих кредита, док је седам милиона предвиђено за инвестиције. Усвојеним закључком на локалном парламенту, милион и 300 хиљада марака, биће пребачено са намјенског рачуна на јединствени рачун трезора.

-Ради се о средствима коај су утрошена прије него што је кредит реализован. Обзиром да је одлука донесена у јулу, а кредит реализован тек 27. децембра - истакла је Маја Кунић, начелник Одијељења за финансије града Приједора.

За капиталне инвестиције по основу кредитног задужења, остало је још око пет милиона марака. Средства ће бити утрошена на инфратсруктурне пројекте, од којих је асфалтирање један од приоритета.

- Наравно оно што је нама битно као локалној заједници јесте и индустријска зона имамо одређена улагања и инвестиције у индустријску зону у Аеродромском насељу и то је Аеродром 4, индустријска производња која се простире на 93 хиљаде квадрата, ту су предвиђена средства од милион и 600 хиљада марака - рекао је Слободан Јавор, градоначелник Приједора.

Усвојен је и Приједлог програма заједничке комуналне потрошње за ову годину. За ову намјену из буџета је издвојено 900 хиљада марака. Надлежни сматрају, да овај износ неће бити довољан.

- Отприлике то је у складу са буџетом прошле године смањено са милион и сто хиљада, прошле године је било 900 хиљада па је ребалансом усвојено на милион. Првобитно је буџетом планирано 900 хиљада али ћемо морати у наредном периоду на првом ребалансу тражити још додатна средства за ове послове који су предвиђени - нагласио је Драгослав Кабић, начелник Одјељења за саобраћај, комуналне послове и заштиту животне средине и имовинско-стамбене послове града Приједора.

Верификован је и мандат Милораду Радићу из Уједињене Српске, јер је његов страначки колега Предраг Пуђа вратио мандат, због неспојивости функција.