latinica  ћирилица
29/03/2022 |  16:34 ⇒ 19:43 | Аутор: РТРС

Додик након исказа у Тужилаштву: Политички мотивисан процес (ВИДЕО)

Није случајно да се прича у вези са мојим кредитом у Павловић банци потеже у изборној години, рекао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, након изјаве у Тужилаштву БиХ.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Нека подигну оптужницу, па да идемо на суд. Ово је политички мотивисан процес - рекао је Додик.

Нагласио је да је негирао оптужбе и предочио доказе који су од њега тражени и на тај начин отклонио све сумње, које од почетка овог процеса трају.

- Банка је дужна да чува документацију пет година након отплате кредита, а тај кредит је отплаћен новим кредитом из 2008. године. Тако да је прошла обавеза да банка чува документа и архив – рекао је Додик.

Истакао је да је он предочио своје оригиналне уговоре.

- Влада Републике Српске није била гарант, нити отплаћује кредит. Био сам запослен у Влади Републике Српске и тражено је само да покажем колика ми је плата. Трећа ствар је била везана за нека лица у банци, добијао сам закупнине за годину дана унапријед на рачун у Павловић банци. Павловић банка је да би наплатила камате од тог мог новца од закупнине наплаћивала отплату кредита - рекао је Додик. 

Савјетник српског члана Предсједништва Милан Тегелтија подсјећа да приликом претреса Павловић банке 2017. године истражиоци нису могли да нађу Уговор који је престао да важи 2008. године када је Додик репрограмирао кредит. А Уговор из 2008. године банка је уништила након протока законског периода од пет година.

Ипак, Додик је приложио свој Уговор чиме је отклоњена свака врста инкциминације, сматра Тегелтија.

- Уколико имају професионалног интегритета сигурана сам да ниједан тужилац не би дозволио да подигне оптужницу .Очито је да се ради о политичком настојању политичких проптиовника годпиосина Додика да путем Тужилаштва издејствују нека понашања у политичком животу штон сам сигуран да неће успјети - рекао је Тегелтија.