latinica  ћирилица
29/03/2022 |  18:19 | Аутор: СРНА

Тодоровић: Станивуковић не зна организацију рада Дома здравља

Директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић тврди да су градоначелник Драшко Станивуковић и његови најближи сарадници показали елементарно непознавање организације рада и руковођења у овој здравственој установи, чији је град оснивач.
Невена Тодоровић - Фото: РТРС
Невена ТодоровићФото: РТРС

Тодоровићева је рекла да, уколико није ријеч о елементарном незнању о избору чланова Управног одбора Дома здравља, изјаве Станивуковића искључиво могу имати за циљ њено јавно блаћење, саопштено је данас из Дома здравља Бањалука.

- Ово изјављујем водећи се чињеницама да су у Управном одбору једног од домова здравља на чијем челу су начелник општине и директор из ПДП-а постављени машински техничар и наставник историје и то не представља проблем у функционисању, али проблем представља неко ко има шестогодишње факултетско образовање доктора ветеринарске медицине - навела је Тодоровићева.

Она је нагласила да чланове Управног одбора именује и разрјешава Скупштина града Бањалука, а након конкурсне процедуре коју спроводи именована комисија за избор кандидата за чланове управних одбора.

- Надлежности Управног одбора прецизно су дефинисане Законом о систему јавних служби и статутом установе, што значи да Управни одбор не лијечи пацијенте, већ је, осим директора, један од органа управљања. Зато се може извести закључак да ја, као директор, немам право нити било какво друго овлаштење да предлажем нити да одлучујем о именовању било којег члана Управног одбора - рекла је Тодоровићева.