latinica  ћирилица
29/03/2022 |  21:21 | Аутор: СРНА

Бијељина: Отворена изложба "Породица осликана душом дјетета"

Изложба "Породица осликана душом дјетета", састављена од 90 ликовних радова дјеце из 18 предшколских установа са подручја Семберије и Мајевице, отворена је вечерас у бијељинском Центру за културу "Семберија".
Изложба "Породица осликана душом дјетета" - Фото: СРНА
Изложба "Породица осликана душом дјетета"Фото: СРНА

Овај догађај окупио је многе од учесника, њихове родитеље, те васпитаче у предшколским установама, а у пропратном дијелу наступили су и најмлађи чланови хора "Србадија", те глумци Позориштанцета "Маслачак".

Изложба је круна пројекта "Дјечији свијет", који су "Семберске новине" и портал "Семберија инфо" реализовали од 4. новембра прошле до 24. фебруара ове године, у сарадњи са предшколским установама, спонзорима овог пројекта и Градском управом Бијељине.

Радови који су постављени на изложби, након што су објављени у "Семберским новинама", нашли су се и на порталу "Семберија инфо", гдје су путем гласања пратилаца изабрана три најбоља, саопштено је из Градске управе.

Највише гласова добили су Марина Чоловић из бијељинског вртића "Вини Пу", Радинка Сопко из Дјечијег вртића Лопаре и Павле Рикић из угљевичке предшколске установе "Мали Принц", а њихови радови красиће три наредна броја "Семберских новина".

Након изложбе, Позориштанце "Маслачак", у сарадњи са "Семберским новинама" и порталом "Семберија инфо", извело је представу за малишане и њихове родитеље.