latinica  ћирилица
01/04/2022 |  18:00 ⇒ 20:18 | Аутор: СРНА

Цвијановић: "Дани хармонике" увелико прослављени (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је задовољство што је данас на Међународном фестивалу "Дани хармонике" у Угљевику, који је већ увелико прослављен и који ће, захваљујући преданом раду људи у организацији, Српској омогућити да наредне године буде домаћин Свјетског купа хармонике.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Она је указала да је овај културни догађај изузетно значајан за Угљевик, Бијељину и цијели овај крај, као и Републику Српску.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Улога институција, и локалних и републичких, јесте да заједно раде и подржавају умјетност и умјетничке напоре. Срећна сам кад из нашег окружења поникне неко ко је велики таленат. Сви смо награђени тиме што су овдје никли баш такви, који су пронијели славу Угљевика и Републике Српске на међународним такмичењима - рекла је Цвијановић на отварању "Дана хармонике".

Пехар за Дане хармонике (Фото: РТРС)

Цвијановић је поздравила делегацију Свјетске асоцијације хармонике, без којих, како каже, ни овај, ни претходни догађаји, не би имали овакав значај.

- Показује се међународни карактер једног догађаја, који је можда кренуо као локални, али је осмишљаван да има регионалну димензију, те је и добио много веће габарите од првобитне намјере - рекла је Цвијановић.

Она је истакла да је поносна што се успјело у томе да овај фестивал постане препознатљив, захвалила свима за уложене напоре и изразила задовољство што је други пут други пут покровитељ ове манифестације.

- Најбољи резултати се постижу онда када се воли оно што се ради. Ја препознајем ту вољу и љубав као водиљу у једном захвату какав је произвести неког да буде значајан, а при томе има таленат - рекла је Цвијановић.

Међународни фестивал "Дани хармонике" (Фото: РТРС)

Цвијановић је рекла да је ово начин да се прослави, не само хармоника и умјетници, већ и сви заједнички напори - уживање у умјетности, његовати је.

- Институције праве снажну копчу са свима онима који су извођачи и онима који их уче да то постану - рекла је Цвијановић и истакла да треба уживати у умјетности.

Предсједници Српске су директор Музичке школе "Корнелије Станковић" Славиша Перић и предсједник Свјетске асоцијације хармоникаша Мирко Патерини уручили захвалницу за подршку Фестивалу.

Жељка Цвијановић (Фото: РТРС)

Патерини је том приликом поручио да је захвалница знак задовољства што подржава музику и овај фестивал.