latinica  ћирилица
01/04/2022 |  19:35 ⇒ 02/04/2022 | 08:23 | Аутор: РТРС

У НСРС стигао захтјев српског члана Предсједништва БиХ за одржавање посебне сједнице (ФОТО)

У Народну скупштину Републике Српске стигао је захтјев српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика за одржавање посебне сједнице, на којој би било пет тачака, а које је 31. марта Предсједништво усвојило без консензуса и које су штетне по витални интерес Републике Српске, сазнаје РТРС.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Веома штетном по виталне интересе Српске Додик је оцијенио одлуку о одобравању закључивања меморандума о разумијевању између Централне изборне комисије БиХ и ОЕБС-а у БиХ.

Захтјев за Посебну сједницу НСРС (Фото: РТРС)

Додик је навео да је веома штетна по виталне интересе Српске и одлука о одобравању закључивања меморандума о разумијевању у вези са изборном сарадњом између ЦИК-а БиХ и Државне изборне канцеларије Мађарске.

Захтјев за Посебну сједницу НСРС (Фото: РТРС)

Додик је навео да је по виталне интересе Српске веома штетна и одлука о одобравању закључивања споразума о учешћу БиХ у међународном истраживању компјутерске и информационе писмености ICILS 2023.

Захтјев за Посебну сједницу НСРС (Фото: РТРС)

Веома штетном по виталне интересе Српске Додик је прогласио и одлуку о одобравању закључивања споразума о учешћу БиХ у међународном истраживању трендова у знању математике и природних наука TIMSS 2023.

Захтјев за Посебну сједницу НСРС (Фото: РТРС)

Додик је прогласио као веома штетну по виталне интересе Републике Српске одлуку о одобравању закључивања споразума о учешћу БиХ у међународном истраживању о учењу и подучавању TALIS 2024, која је усвојена на јучерашњој сједници без консензуса, те позвао посланике Народне скупштине да се о томе изјасне.

Захтјев за Посебну сједницу НСРС (Фото: РТРС)