latinica  ћирилица
04/04/2022 |  10:57 ⇒ 12:40 | Аутор: СРНА

Додик: Јака Србија са Вучићем на челу потребна је и Републици Српској

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је предсједнику Републике Србије Александру Вучићу побједу на изборима, истичући да је још једном потврђена неприкосновена воља народа да их Вучић води путем мира, стабилности, просперитета и економског развоја.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Драги пријатељу, још једном си доказао да народ у Србији у Теби види ослонац и гарант њеног даљег јачања, а ми у Републици Српској својим гласом дали смо подршку стабилности региона, развоју, напретку и слободи цијелог српског народа - истакао је Додик у честитки Вучићу.

Додик је изразио наду да ће предсједник Србије наставити пут који је започео и да ће у предстојећим годинама остати гарант мира и стабилности цијелог српског народа у ова изазовна времена.

- Ми, у Републици Српској, са великим задовољством смо пратили јучерашњи ток избора и вјеровали у Твоју и побједу СНС-а, јер је она гарант јаке и моћне Србије, каква је и нама потребна. Сваки успјех Србије гледамо и као успјех Републике Српске, јер само заједничким радом и сарадњом можемо се надати новим побједама и новим пројектима - истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ истакао је да је Србија на челу са Вучићем постала регионални лидер и као таква велики је ослонац свим Србима ма гдје да живе.

- Економски показатељи, реализовани пројекти, реформе, инфраструктура, сарадња са Републиком Српском која никада није била у тој мјери конкретизована као сада, те подршка и помоћ на коју смо могли увијек да рачунамо доказ су да можемо вјеровати у још бољу будућност, јачу, модернију и просперитетнију Србију на челу са Тобом и твојом партијом - поручио је Додик.

Избори у Србији одржани су јуче а Александар Вучић је као предсједнички кандидат освојио је око 60 одсто гласова, док је листа "Александар Вучић - Заједно можемо све" добила највећи број мандата у Народној скупштини Србије и Скупштини Београда.