latinica  ћирилица
04/04/2022 |  12:31 ⇒ 19:43 | Аутор: РТРС

Додик: Српска гради полицију; Имамо савремену безбједносну агенцију (ВИДЕО)

Република Српска има полицију која је савремена безбједносна агенција, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поводом обиљежавања Дана полиције и 30 година МУП-а Српске.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је нагласио да је Дан полиције важан дан за Српску.

- Важно је да смо спознали нашу способност да градимо полицију. Српска у свом капацитету има сва обиљежја једне организоване државне организације - навео је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је поручио да "Српска мора да чува мир, а да би имала стабилан мир, мора имати јаку полицију".

- Народ вјерује полицији Српске, као што вјерује и у Републику Српску. То је недјељиво и ми настављамо да са пуно љубави градимо Републику Српску, а тиме и полицију Српске. Подржавам напоре институција Српске да се ојача улога полиције Српске као озбиљног друштвеног фактора безбједности за све у Српској. Моја подршка убудуће по том питању неће изостати - изјавио је Додик.

Према његовим ријечима, безбједност је недјељива за све људе, без обзира на нацију и вјеру, као и у односу на све државе у региону.

- Драго ми је што је полиција Српске интегрисана у многе акције регионалног карактера против организованог криминала на овом простору. Полиција Српске показује посебну способност у свом раду. Потпуно сам задовољан статусом, изгледом, оперативним и свим другим капацитетима које данас има полиција Српске - истакао је Додик.

Додик је нагласио да "без Републике Српске нема слободе за Србе и зато она мора да јача, а не да слаби".

- Јачање Републике не значи само развој инфраструктуре и економије, него и борба за идентитет који се ничим не смије довести у питање - рекао је Додик.

Додик је поручио да је потребно одбранити мир и начин живота српског народа.

- Морамо да се обрачунамо са многим проблемима као што је криминал. Недавно убиство једног од наших најважнијих полицајаца у Приједору је опомена за све нас. Нулта толеранција за сваког криминалца, у борби против корупције - истакао је Додик.