latinica  ћирилица
04/04/2022 |  13:48 ⇒ 14:44 | Аутор: СРНА

Лукач: МУП Српске - гарант безбједности Републике и њених грађана (ВИДЕО)

Министарство унутрашњих послова Републике Српске гарант је безбједности Српске и свих њених грађана, поручио је данас ресорни министар Драган Лукач.
Обиљежавање Дана полиције (Фото: Facebook/МУП Српске) -
Обиљежавање Дана полиције (Фото: Facebook/МУП Српске)

- МУП Републике Српске је огромна снага која може да се носи са свим задацима и свим изазовима - рекао је Лукач данас новинарима у Центру за обуку полиције у Залужанима код Бањалуке, гдје је присуствовао обиљежавању 4. априла - Дана полиције и 30 година рада републичког Министарства унутрашњих послова.

Он је навео да је Полиција Српске спремна, обучена и опремљена за све могуће изазове, а све с циљем заштите безбједности грађана Српске и њихове имовине.

Лукач је рекао да МУП Српске с тим циљем наставља да школује, опрема и обучава полицију Српске.

- Наш задатак је да одржавамо мир у овој земљи, безбједност на свим нивоима, да гарантујемо безбједност нашим грађанима и свима који као туристи или гости дођу у Републику Српску. Полиција Српске ће наставити на том курсу с циљем очувања мира и безбједности у Српској и БиХ - поручио је Лукач.

Лукач је навео да су се у Влади Републике Српске водили одређени разговори о потреби измјена одређених законских рјешења с циљем повећања безбједности полиције Српске.

- Формираћемо у наредном периоду стручне тимове од стручних и научних радника који се баве овом тематиком и људи из региона који имају искуства у овој области, да би добили што боља законска рјешења - рекао је Лукач.

Он каже да ће Влада ова законска рјешења на крају упутити на усвајање у Народну скупштину Српске, те да ће о свим измјенама јавност бити обавијештена.