latinica  ћирилица
04/04/2022 |  19:46 ⇒ 21:36 | Аутор: РТРС

Споразум о сарадњи МУП-а Српске и Србије

У Бањалуци је потписан споразум о сарадњи МУП-а Србије и Републике Српске и Криминалистичко-полицијског универзитета о школовању припадника МУП-а Српске.
Лукач, Вулин и Ђурђевић (фото: МУП Српске) -
Лукач, Вулин и Ђурђевић (фото: МУП Српске)

Споразум је потписао министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач са министром унутрашњих послова Србије Александром Вулином и ректором Криминалистичко-полицијског универзитета Зораном Ђурђевићем.

Лукач је рекао да је овим споразумом направљен још један корак напријед у стручном образовању припадника МУП-а Републике Српске, јер он регулише школовање припадника МУП-а Српске, као и других лица из Републике Српске које упути Министарство на школовање на основним студијама Криминалистичко-полицијског универзитета.

Вулин је рекао да и на овај начин Србија показује колико јој је стало до српског народа у Српској и да се њена полиција развија.

Споразумом је дефинисано да Криминалистичко-полицијски универзитет расписује конкурс за упис кандидата које на основне студије упути МУП Српске, а да ће до пет одабраних кандидата бити уписано у прву годину основних студија у школску 2022/2023. годину студија у статусу студената чије се студије финансирају из буџета Србије.

За све наредне школске године, број студената који ће се уписивати у прву годину основних студија биће ствар догвора између два Министарства.