latinica  ћирилица
04/04/2022 |  20:53 ⇒ 21:52 | Аутор: РТРС

Лукач: МУП чувар мира и гарант стабилности (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да је Министарство унутрашњих послова било и остаће чувар мира у Републици Српској и да неће дозволити да га било ко угрози.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Лукач је у обраћању на свечаној академији поводом Дана полиције и 30 година МУП-а Српске подсјетио на допринос свих припадника МУП-а одбрани Републике Српске.

Министар је истакао да је немјерљив допринос припадника МУП-а који су живот дали за Српску и да њихова имена никада не смију бити заборављена.

- Њима дугујемо вјечну захвалност, јер су дали своје животе за Републику Српску и њена покољења и исписали својим именима свијетлу страницу наше историје - нагласио је Лукач и додао да су припадници МУП-а и у ратним годинама бринули о грађанима.

У послијератном периоду, додао је Лукач, МУП је наставио да се развија и данас је гарант стабилности Републике Српске.

- Свих ових година штитмо Устав и законитост, демократске принципе, бринемо за личну безбједност грађана и њихове имовине, боримо се против криминала и одржавамо јавни ред и мир... Не можемо и нећемо дозволити да ико угрози мир и безбједност. Спријечићемо било кога да на било који начин допринесе нестабилности - поручио је министар Лукач.

Лукач је истакао да полиција Републике Српске мора да ради у складу са законом и мора да штити све грађане, да неће бити заштићених, а циљ је сачувати мир.

- Грађани треба да имају повјерење у своју полицију - рекао је Лукач.