latinica  ћирилица
05/04/2022 |  14:18 ⇒ 18:07 | Аутор: РТРС

У наставку акција "Сториџ" и "Транспортер" лишена слободе три лица (ВИДЕО)

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске су у наставку акција "Сториџ" и "Транспортер" лишили слободе три лица, због сумње да су као припадници организованих криминалних група вршили кривична дјела организовани криминал, а у вези са кривичним дјелом неовлаштена производња и промет опојних дрога.
Наставак акције "Транспортер" и "Сториџ", илустрација - Фото: РТРС
Наставак акције "Транспортер" и "Сториџ", илустрацијаФото: РТРС

Незванично, РТРС сазнаје да су ухапшени Јеленко Кнежевић из Бањалуке,  Александар Ивковић из Билеће и Мирјана Вујовић, такође из Билеће.

Из МУП-а наводе да се активности реализују под надзором Тужилаштва БиХ, а по наредбама Суда БиХ, на подручју Бањалуке, Источног Сарајева и Билеће.

- У реализацији акције, поред припадника Управе за организовани и тешки риминалитет, учествују и припадници Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерија, полицијских управа Бањалука, Источно Сарајево, Мркоњић Град и Требиње. Полицијски службеници настављају са спровођењем наведених активности - саопштено је из МУП-а.

Из Тужилаштва БиХ саопштили су да су полицијски службеници МУП-а Републике Српске, на подручју Бањалуке данас ухапсили више осумњичених, који се могу довести у везу и с наручиоцима и починиоцима тешког убиства Раденка Башића, начелника крим-полиције Приједор.

Осумњичени ће у наредна 24 сата бити предати поступајућем тужиоцу, који ће их испитати.

Подсјећaмо, на подручју Бањалуке у току је акција Специјалне антитерористичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач потврдио је да су у току акције Специјалне антитерористичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске.