latinica  ћирилица
07/04/2022 |  13:39 ⇒ 17:18 | Аутор: РТРС

Влада Српске обезбиједила више од два милиона КМ за санацију основних школа (ВИДЕО)

Влада Републике Српске обезбиједила је у буџету за ову годину два милиона КМ за обнову и санацију 24 објекта основних школа, а примарна је обнова подручних одјељења, изјавила је министарка просвјете и културе Наталија Тривић.
Наталија Тривић - Фото: РТРС
Наталија ТривићФото: РТРС

Тривићева је истакла да је Министарство просвјете и културе накнадно издвојило још 550.000 КМ за адаптацију додатних 16 објеката.

- Те школе су провеле потребне процедуре и очекујемо да се крене са реконструкцијама. Министарство је одобрило и 110.000 КМ за набавку и поправке комби возтила, за ученике који путују, а који немају могућност да користе јавни превоз - рекла је Тривићева на конференцији за новинаре након одржане сједнице Владе Српске.

Тривићева је навела да је Влада данас усвојила и информацију о наставку активности на изградњи нове школе у бањалучком насељу Паприковац, за што је, према процјенама, потребно издвојити пет милиона КМ.

Она је напоменула да би тој школи гравитирано 922 ђака од првог до деветог разреда.

Тривићева је истакла да је Влада данас и званично издвојила средства за санацију Гимназије Бањалука.

- Укупна вриједност радова процијењена је на 296.478 КМ, од чега је Кабинет предсједника Републике издвојио 100.000 КМ, а Влада одобрила 196.478 КМ - рекла је Тривићева.