latinica  ћирилица
11/04/2022 |  15:21 ⇒ 22:21 | Аутор: РТРС

Додик: ПДП је обавјештајни експонент Велике Британије (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД Милорад Додик рекао је да га не брину много санкције које је данас увела Велика Британија, те да Велика Британија никада није имала добре намјере према Србима и Републици Српској.
Милорад Додик и Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Милорад Додик и Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Драго ми је што сам предмет расправе Владе Велике Британије и то је заиста велики успјех. Без обзира на то шта они одучивали. Друго, све што су рекли није истина - каже Додик.

Истакао је да је Велика Британија непријатељ српског народа.

- То су стари манипулатори. Кад год неки британски амбасадор долази овдје, долази да ради против интереса Срба и Српске. Исто раде овдје 200 година, иста је едукација оног амбасадора од прије 100 година и овог који сада долази - навео је Додик.

Каже да они овдје покушавају да заштите неред који је направио Педи Ешдаун.

 - А он је масовоно кршио Дејтонски споразум, Устав и све одреднице, чему се ми супростављамо - додао је Додик.

Истиче да су санкције донесене на захтјев њихове експозитуре овдје, а то је, како каже, ПДП.

- То су Јелена Тривић, Игор Црнадак, Бранислав Бореновић и Младен Иванић. Они су њихови обавјештајни експоненти на простору Српске и санкције су уведене вјероватно размушљајући да се угрози моје кандидовање и кандидовање Жељке Цвијановић на појединачне функиције на наредним изборима - рекао је Додик.

Подсјећања ради, Велика Британија је данас саопштила да је санкционисала члана Предсједништва БиХ и лидера СНСД Милорада Додика и предсједницу Републике Српске Жељку Цвијановић због, како је написано, покушаја поткопавања легитимитета и функционалности БиХ.