latinica  ћирилица
11/04/2022 |  16:03 ⇒ 16:03 | Аутор: СРНА

Владајућа коалиција: Санкције - покушај сатанизације српског народа

Предсједници политичких партија које чине владајућу коалицију у Републици Српској осудили су и одбацили уцјене, притиске и наметање политика у Српској.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

- Санкције које је Велика Британија увела предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику неће утицати на промјену политика у Републици Српској које се заснивају на поштовању Устава и Дејтонског мировног споразума. Оваквим мјерама још више се подстиче криза, подјела и сукоби у БиХ - саопштено је након данашњег састанка предсједника партија које чине владајућу коалицију у Српској.

У саопштењу је наглашено да су "санкције одраз немоћи у спољној политици и очигледно да су немоћ показали на малима када моћ нису могли показати на већима".

- Ово је наставак политике којом се српски народ покушава сатанизовати што су Британци прије неколико година покушали и у Савјету безбједности УН, када су хтјели српски народ да оквалификују геноцидним, што је спријечила Руска Федерација - поручено је са састанка одржаног у Бањалуци