latinica  ћирилица
12/04/2022 |  08:04 ⇒ 14:06 | Аутор: РТРС

Шулић: Опозиција направила први корак ка преносу надлежности на БиХ (ВИДЕО)

Исход јучерашњег гласања у НСРС у којем српски члан Предсједништва није добио потребну подршку посланика, није неповољан само за владајући блок, већ и за цијелу Српску јер је опозиција направила први мали корак за пренос надлежности са Српске на БиХ, рекао је потрпедсједник Народне скупштине Денис Шулић.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

Шулић је гостујући у Јутарњем програму РТРС-а истакао да ће након оваквог гласања на снагу ступити пет одлука за које су гласали бошњачки и хрватски чланови Предсједништва БиХ, а за које је Српска има надлежности које су јој загарантоване Дејтонским споразумом.

Он је нагласио да БиХ нема јединствен образовни систем, а да се оваквим одлукама то жели направити.

- Бојим се да ћемо доћи у ситуацију да ће српска дјеца у школама учити да је Гаврило Принцип био терориста а не херој - рекао је Шулић.

Потпредсједник НСРС је истакао да српски ђаци у ФБиХ не уче ћирилицу јер се тренутно у образовном систему ФБиХ врло мало или никако не учи ћирилично писмо.

- Оваквим одлукама опозиција је показала да није била против Додика, већ против српских националних интереса зарад ситних бенефита - закључио је Шулић.