latinica  ћирилица
12/04/2022 |  11:00 ⇒ 11:00 | Аутор: СРНА

Лазић: Санкције - удар на Српску и њене институције

Санкције Велике Британије уведене предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику представљају удар на Српску и њене институције, али не могу довести у питање њен опстанак, оцијенио је предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић.
Вељко Лазић - Фото: РТРС
Вељко ЛазићФото: РТРС

- Република Српска је наша светиња и гарант опстанка српског народа на овим просторима. Никакве санкције нити пријетње међународних центара моћи српским представницима и институцијама Републике Српске неће и не могу довести у питање опстанак Републике Српске - рекао је Лазић Срни.

Лазић је истакао да је Република Српска трајна категорија која је верификована Дејтонским мировним споразумом за чије стварање и одбрану је у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату рату животе дало 24.000 српских бораца.

Према његовим ријечима, породице погинулих бораца и српски народ увијек ће бранити институције Републике Српске и српске представнике који су легитимно на изборима добили мандат од народа да представљају Републику Српску.

- Никакве санкције не могу промијенити свијест код српског народа да воли и брани Српску и њене институције - поручио је Лазић.