latinica  ћирилица
12/04/2022 |  14:58 ⇒ 19:19 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Провидна игра опозиције у Народној скупштини (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да опозиција у Народној скупштини у континуитету напушта сједницу или гласа против када је ријеч важним питањима за Српску, као што је то био случај и на јучерашњој посебној сједници.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Јуче су остали да гласају против зато што су вјероватно видјели да неколико наших посланика из оправданих разлога нису били у прилици да буду на засједању - рекла је Цвијановић новинарима у Челинцу.

Она је констатовала да се опозиција тако понаша у континуитету када су у питању важне ствари које се делегирају гдје, између осталог, и српски члан Предсједништва БиХ покрене механизам вета на одлуке Предсједништва, па то онда дође на одлучивање у Народну скупштину.

- То је једна прилично провидна игра. Памтим период док сам била предсједница Владе да је тада, када смо се бавили важним питањима, опозиција напуштала сједницу Народне скупштине - рекла је Цвијановић.

Посланици Народне скупштине Републике Српске нису јуче подржали двотрећинском већином вето који је уложио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик на пет одлука Предсједништва БиХ којима је прегласан.