latinica  ћирилица
12/04/2022 |  19:14 ⇒ 13/04/2022 | 07:05 | Аутор: СРНА

Додик: Имовина Српске је имовина Српске и ту не помажу ни бонска овлаштења (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је имовина Републике Српске имовина Републике Српске и ту не помажу ни бонска, нити било каква овлаштења.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Најбољи синови Републике Српске нису изгинули да би неизабрани Нијемац Кристијан Шмит крчмио оно за шта су дали највредније - рекао је Додик Срни упитан да прокоментарише одлуку њемачког дипломате Кристијана Шмита да обуставио Закон о непокретној имовини Републике Српске која се користи за функционисање јавне власти.

Додик је подсјетио да је питање имовине ријешено 1995. године у Дејтону и "само неизабрани и непотврђени странац, попут Кристијана Шмита, може да се бави питањима која су у Уставу БиХ већ ријешена".

Он је оцијенио да је потез Кристијана Шмита кич и шунд политике на коју су га натјерали они који су питање имовине противуставно актуелизовали.

- Партнере у ФБиХ позивам да се поштују Устав БиХ и Дејтонски мировни споразум, а господину Шмиту препоручујем да купи карту за Њемачку у једном правцу. Данас му је истекао годишњи одмор! - рекао је српски члан Предсједништва БиХ.

Повезане вијести:

Шмит: Обуставио сам Закон о непокретној имовини Републике Српске