latinica  ћирилица
13/04/2022 |  08:58 ⇒ 11:11 | Аутор: РТРС

Акција "Ира"; Претреси на 28 локација

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са СИПА и под надзором Тужилаштва БиХ, проводе обимну акцију лишења слободе лица повезаних са организованим криминалом на подручју Бањалуке, Добоја, Бијељине, Зворника и Пала.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Претреси у склопу оперативне акције "Ира",  врше се на подручју Бијељине, Брчко дистрикта, Зворника, Сарајева, Источног Сарајева, Бањалуке и Пала започели претресе стамбених објеката и покретних ствари на 28 локација.

Претреси се врше због сумње на кривична дјела организовани криминал, неовлаштен промет дрогама, оружјем и војном опремом, производима двојне намјене, те прање новца из Кривичног закона БиХ, као и због кривичних дјела примање мита и давање мита у обављању привредне дјелатности, одавање службене тајне и тјелесне повреде из Кривичног закона Републике Српске.

Носилац ових активности испред МУП-а Српске је Управе за организовани и тешки криминалитет, а у акцији учествују полицијске управе Бањалука, Добој, Бијељина, Зворник и Источно Сарајево.

Претреси се врше по налозима Суда БиХ под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ уз пружање помоћи полицијских службеника Полиције Брчко дистрикта и Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.