latinica  ћирилица
13/04/2022 |  13:42 | Аутор: РТРС

СПС: Против наметања ОХР-а и скретања пажње са животних питања грађана Српске

СПС остаје при ставу да никаква наметања нису прихватљива за Републику Српску, те да сви они који повлаче такве потезе сносе и пуну одговорност за посљедице таквих политика, саопштно је из Социјалистичке партије Српске.
СПС (Фото: Уступљена фотографија) -
СПС (Фото: Уступљена фотографија)

ОХР треба да инсистира на дијалогу и да искористе своју улогу како би власти питање имовине рјешавале у институцијама, а не да игра улогу у представи за јавност оних којима одговарају сталне међунационалне тензије и отворена питања, наводи се у саопштењу.

- Исто као што је тзв. "Инцков закон" наметнут у вријеме пандемије, несташице лијекова и велике кризе, тако и ова одлука, без обзира на намјеру, служи највише за скретање пажње са животних питања грађана попут дивљања цијена, разарајуће корупције и све већег сиромаштва и исељавања народа. Актуелизовање питања имовине наметањем одлука и изазивањем још једне политичке кризе, ипак не може ставити у други план одговорност свих носилаца власти у БиХ, укључујући ту и ОХР, за изузетно тешко стање у привреди, за лош статус радника, за сиромаштво и бјесомучно задуживање, за корупцију и политизоване институције, за масован одлазак читавих породица и за темељно уништавање и Републике Српске и БиХ. Овом приликом позивамо и владајућу коалицију у БиХ и Српској да заједно са представницима ОХР оду у било који маркет и погледају цијене, послије тога да стану на бензинску пумпу и наспу гориво, а након тога да размисле да ли ће даље ићи договором или ће у складу са цијенама дизати и тензије међу народима у БиХ - кажу у СПС.

Из ове партије су поручили да о питањима од интереса за Републику Српску могу да одлучују једино грађани Републике Српске, те да се о таквим питањима не може одлучивати или договарати у амбасадама или било гдје ван надлежних институција.