latinica  ћирилица
14/04/2022 |  08:39 ⇒ 09:23 | Аутор: РТРС

Јахорина економски форум окупиће велики број учесника (ВИДЕО)

Највећи пословни догађај у Републици Српској и БиХ -Јахорина економски форум окупиће велики број учесника, укључујући угледне привреднике из свијета, најавио је предсједник организационог одбора овогодишњег форума Горан Рачић.
Гости Јутарњег програма Горан Рачић и Здравко Зечевић - Фото: РТРС
Гости Јутарњег програма Горан Рачић и Здравко ЗечевићФото: РТРС

Рачић је у Јутарњем програму РТРС-а рекао да ће током форума ће бити разматрано више тема, односно све што тренутно у економском смислу оптерећује привреду, а све како би се дошло до одређених рјешења и препорука .

- Ове године смо планирали да се бавимо пост ковид економијом. Ипак, најновији догађаји изазвани сукобом у Украјини су нас натјерали да промијенимо тему која сада гласи "Глобални економски изазови и прилике" - рекао је Рачић.

Јахорина економски форум биће одржан 26. и 27. априла под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, Владе Српске и Савјета министара.

Један од панелиста биће и Здравко Зечевић, извршни директор Европског добровољног пензионог фонда. Зечевић је у Јутарњем програму говорио о све израженијем недостатку радника у Републици Српској.

Погледајте видео: