latinica  ћирилица
14/04/2022 |  16:46 ⇒ 17:11 | Аутор: РТРС

Руска амбасада у БиХ: Шмит није именован као његови претходници

Амбасада Руске Федерације у БиХ реаговала је на нове изјаве Кристијана Шмита. У свом саопштењу кажу да углавном избјегавају да коментаришу изјаве обичних грађана, али да је, како истичу, понекад тешко игнорисати изјаве држављанина Њемачке Кристијана Шмита.
Амбасада Русије у БиХ -
Амбасада Русије у БиХ

- Ево шта он каже. "Именован сам на исти начин као и моји претходници". Да ли је господин Шмит озбиљан? Сви његови претходници, укључујући и такозвани преседан Кристијана Шварц Шилинга, су добили одобрење Савјета безбједности УН-а. Осим Кристијана Шмита. Сви његови претходници именовани су за високог представника консензусом чланова Управног одбора. Осим Кристијана Шмита - наводе у саопштењу. 

Истовремено, кажу, сматрати да је приступ Русије неоправдан значи, по њиховом мишљењу, бити под опојним утицајем атмосфере у БиХ.

- Још једна ствар. Обратили смо пажњу на фудбалску терминологију у вокабулару Шмита. Али уосталом, сви разумију да за суђење у Премијер лиги, што по нивоу сложености БиХ, треба имати ФИФА сертификат. Што на политичком језику значи – имати сагласност Савјета безбједности УН-а. Без тога можете звиждати и показивати картоне само у 10. Бундеслиги - истичу у саопштењу.