latinica  ћирилица
15/04/2022 |  13:09 ⇒ 17:35 | Аутор: СРНА

Задруга "Клековача" одличан примјер производње (ВИДЕО)

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић уручио је током посјете општини Петровац/Дринић донацију - пакирницу за брашно Задрузи "Клековача", за коју је истакао да представља одличан примјер производње, као и то да се Министарство увијек укључује у активности помоћи задругама и произвођачима.
Пашалић посјетио Задругу "Клековача" - Фото: СРНА
Пашалић посјетио Задругу "Клековача"Фото: СРНА

- Данас смо дошли овдје у Дринић и видјели да има довољно брашна од пшенице, кукуруза и хељде и то је нешто на шта смо поносни заједно са Задругом "Клековача", јер заједно развијамо ову активност посљедњих неколико година - рекао је Пашалић.

Он каже да је Задруга "Клековача" из Дринића одличан примјер, јер може да продаје своје производе и веже за себе произвођаче.

- Министарство се увијек укључује у активности везане за помоћ задругама и произвођачима. У посљедњих неколико година у Дринићу смо подржали набавку пластеника за кооперанте, али и набавку одређених машина и пакирнице за паковање брашна. Укупна вриједност тих активности је око 130.000 КМ, од чега је 80.000 КМ обезбиједило Министарство, а остатак задруга и корисници - навео је Пашалић.

Пашалић је рекао да се данас састао са начелником општине Дринић /Драгом Ковачевићем/, који га је информисао о потреби дјечијег вртића.

- У наредном периоду радићемо на обезбјеђивању средстава за ту намјену, али постоји и потреба за путном и водоводном инфраструктуром - навео је Пашалић.

Пашалић је рекао и да Шумско газдинство "Дринић" успјешно послује.

- У оквиру Шумског газдинства имамо прво прихватилиште за дивље животиње које ће бити пуштане у дивљину - истакао је Пашалић.