latinica  ћирилица
15/04/2022 |  15:37 ⇒ 19/04/2022 | 13:07 | Аутор: СРНА

Стевандић: Подршка иницијативи за одржавање мирног протеста

Уједињена Српска подржава иницијативу да се у знак подршке институцијама и представницима Републике Српске мирним протестима и другим механизмима политичког и грађанског бунта изрази револт због колонијалне политике према Српској и тиме пошаље порука јединства, рекао је данас предсједник ове странке Ненад Стевандић.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Он је рекао да Уједињена Српске подржава ову иницијативу Борачке организације града Приједора, али сматра да је неопходно да се процијени моменат и сви могући ризици да "не би били још више оптуживани".

- Слажемо се да пошаљемо велику поруку јединства. То је могуће истовремено направити у свим градовима Републике Српске у термину пет до 12. Није спорно да постоји народна воља да се брани Српска и они које је народ изабрао - рекао је Стевандић Срни.

Он је навео да Уједињена Српска добија такве поруке од Борачке и других организација које су на истом фону и да је неспорно да ће у том правцу морати нешто да се предузме.

- Прије тога мора добро да се процијени да свака наша активност мора имати и наредну етапу, да се не заврши једним митингом подршке, него да држимо отвореним процес заштите интереса Републике Српске који никада неће зависити само од једног скупа - поручио је Стевандић.

Борачка организација града Приједора сматра неопходним да у знак подршке институцијама и представницима Српске свој револт јавно изрази мирним протестима и свим другим политичким средствима и механизмима грађанског бунта да се заустави колонијална политика према Републици Српској, изјавио је данас предсједник ове организације Зоран Предојевић.