latinica  ћирилица
15/04/2022 |  22:36 ⇒ 22:36 | Аутор: СРНА

Додик: Британски план је да ме покупе и одведу на непознато мјесто

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је са четири стране добио идентичне информације – да специјалне јединице Велике Британије планирају да га тамо гдје живи, ради или у покрету покупе и одведу на неко непознато мјесто.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је рекао да су они схватили да им је најбоље да га склоне, па су му запријетили.

- Када овдје то здраворазумски кажете, сви би рекли – да ли је то могуће? И сви би закључили да није могуће. Али, код нас је могуће јер се то дешавало прије десет година – купили су наше људе, одводили их у контејнере, по десет, петнаест дана, три мјесеца, пет мјесеци, шиканирали их, неки су пролупали од свега тога, и ништа - рекао је Додик "Спутњику" данас у Београду.

Он је навео као примјер актуелног начелника Сокоца Милована Бјелицу кога су покупили и одвели у контејнер - "упале светла, рефлекторе, груну јаку музику да не може да спава и траже признање".

Додик је рекао да се у Србији и у Републици Српско осјећа сигурно.

- Наравно да мене по закону обезбјеђује Полиција Републике Српске. Имам повјерења у те момке, али сам увјерен да народ добро разумије о чему се ради и мени је то најважније - рекао је Додик.

На питање с које стране му пријете, Додик је одговорио да они имају амбицију да га склоне из изборног процеса, али су видјели да опет добија изборе и хватају се за главу - од оних у Америци до Британаца.

- А, мислили су да у наредних годину-двије заврше тај незавршени посао у БиХ, да доведу своју власт, доведу људе у Републици Српској који би олако то признали зато што би били негдје потапшани по рамену, а послије нема повратка. Зато он /Кристијан Шмит/ хоће овај закон о имовини. Кад њега узмете онда ће доћи на ред школе, па ће рећи да су школе направљене прије, па универзитети, болнице, па не знам ни ја шта више - рекао је Додик.

Он је напоменуо да се Српска стално нешто брани и зато је право чудо да је у таквим околностима направљено 120 километара ауто-пута, шест нових болница, више од 20 нових школа, да су људи издржали пандемију и поплаве, уз минималну помоћ коју са стране.

- То се само ради у једној упорној љубави коју људи у Републици Српској имају за то, не желе да то напусте, вјерују у политику одбране и маштају о времену када ће нас пустити на миру да се развијамо - истакао је Додик.

Он је рекао да у Српској не желе зло Федерацији БиХ ни муслиманима нити било коме.

- Ниједна моја одлука никада није била уперена против њих, а све њихове одлуке јесу против нас. И ту је разлика - нагласио је Додик.

Иако се многе такве одлуке доносе и против њега лично, од којих је, како је навео, уморан, он је нагласио да није спреман да прода нацоналне интересе него се стално изнова бори.

- Видим и да неки овдје у Београду покушавају да нам држе лекције. Неки квазианалитичари, нећу ни да им поменем имена. Они ништа живо о томе не разумију. То су обични љигавци који би сутра, да им неко мало јуче удари по столу, на све пристали. За малу апанажу која не рјешава живот, него један дан у животу, они су спремни да продају све националне, државне и народне интересе. Ја нисам. Да сам ја то што они причају, ја бих се вјероватно приклонио Америци и сад бих био миран, као Мило Ђукановић. Али, нисам тај - рекао је Додик.