latinica  ћирилица
16/04/2022 |  11:25 ⇒ 19/04/2022 | 13:02 | Аутор: СРНА

Анђелковић: Сви Срби максимално да се ставе у функцију одбране Српске

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић оцијенио је, поводом предстојећег народног скупа под слоганом "Слобода" планираног у Бањалуци, да сви у Србији, Републици Српској, али и сви другим крајевима гдје живе Срби, морају сада да се максимално ставе у функцију одбране Српске, и то на институционалан начин.
Драгомир Анђелковић - Фото: РТРС
Драгомир АнђелковићФото: РТРС

- Ово је глас који треба да нас подстакне да то уистину радимо, како у институционалној сфери, тако и у друштвеној. Ово је глас упућен не само Републици Српској, већ и Србији, јер српски национални интереси су недјељиви - рекао је Срни Анђелковић.

Он истиче да је евидентно да разни центри моћи на Западу процјењују да је украјинска криза прилика да Републику Српску сведу на административну форму, односно одузму кључне државе ингеренције.

- О томе се ради, а не о било чему другом - рекао је Анђелковић.

Он је оцијенио да људи који су стварали и одбранили Републику Српску имају највеће право да дигну свој глас у прилог њеног очувања.

- Велики број наших бораца је пао за Републику Српску, а данас када од ових генерација Срба нико не захтијева да гину, већ само да достојанствено подигну главе и да бране на правно утемељен начин оно што су створили други. Морамо да будемо много активнији и да дјелујемо потпуно фокусирано на очување дејтонске Републике Српске - рекао је Анђелковић.

Борачка организација Републике Српске одржаће у сриједу, 20. априла, у Бањалуци, у 17.00 часова велики народни скуп под слоганом "Слобода" с циљем борбе за очување одлука које доносе институције Српске и које ни у којем случају не смију бити дерогиране.